Vijveraanleg

Een vijver voegt iets extra’s toe aan uw tuin. Een vijver kan zich ontwikkelen tot een kleine oase van hoorbaar en zichtbaar levende natuur. U kunt het unieke waterleven van dichtbij volgen. Goudvissen en waterplanten zoals de lisdodde en de waterlelie vinden er een prima thuis, maar ook de kikker en de salamander kiezen de tuinvijver vaak als natuurlijke leefomgeving.

Eindeloze mogelijkheden

U kunt de vijver qua vorm en inhoud laten maken zoals u wilt. U kunt de vijver verfraaien met verlichting, waterornamenten of een fontein. Maar bedenk ook dat een vijver een kwetsbare biotoop is. U moet zich erin verdiepen om het te laten ontwikkelen tot een prachtig stukje natuur. Een vijver en kleine kinderen zijn een punt van extra zorg. Een veilige afrastering van voldoende hoogte biedt goede bescherming.

Beste tijd voor aanleg

De beste tijd om een vijver aan te leggen is het vroege voorjaar (februari – maart). Als je deze tijd kiest voor de vijveraanleg, hebben de planten die je in de vijver gaat zetten een compleet groeiseizoen om aan te slaan en sterk te worden. Ook kan het vijvermilieu geleidelijk op gang komen, omdat de watertemperatuur nog niet erg hoog is.

Bent u opzoek naar een bedrijf gespecialiseerd in vijveraanleg? Dan bent u bij Hovenier F. Derks aan het juiste adres. Wij komen graag bij u langs voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.